søndag 10. februar 2013

Trening: König Ludwig Lauf.

König Ludwig Lauf
König Ludwig Lauf starter i Ettal, og ender i Oberammergau, 50 km senere.
Trening: König Ludwig Lauf. König Ludwig Lauf er et årlig langrennsløp som avholdes i den idylliske fjellandsbyen Oberammergau, Tyskland. Distansene er 23km og 50km, i disiplinene fri teknikk og klassisk. Løpet foregår første lørdagen i februar, og normalt sett går fri teknikk klassen på lørdag, mens det mer prestisjefylte klassisk-løpet tar plass på søndagen. Søndagsløpet (50km) er en del av Worldloppet: ski classics. Det er også en del av FIS marathon cup og DSV cross-country skiing series. Løpet foregikk 2.-3. februar 2013.

"Hvor i huleste er Oberammergau?" Nærmeste storby og flyplass er Münich, så du vil først og fremst komme fram hit før du vender nesen sørover mot Oberammergau. Fjellandsbyen ligger i 837-meters høyde, og har 5125 innbyggere (2011). Det ligger i Garmisch-Partenkirchen distriktet, og det kjente hoppstedet er kun 20 minutters biltur unna Oberammergau. Hvis du fortsetter 30 minutter lenger sør kommer du fram til den østerrikske grensen - og du må jo selvfølgelig krysse den når du først er i området for å oppleve den livlige byen Ehrwald.

"Hva kan jeg gjøre i Oberammergau?" Vel, på forhånd før König Ludwig Lauf løpet vil du jo gjerne fylle opp kroppen med karbohydrater i form av deilig pasta - og da er det flaks at dette er noe de kan både i Oberammergau og nærliggende Ettal. Hvis du er fotballinteressert og redd for å misse premier league kampene kan du ta turen innom "Jensen og Jensen". En litt annerledes kafé med grønne vegger og neon belysning - lyssetting du normalt sett ville sett under en rånestylet Volvo 240. Denne drives av en hyggelig nederlandsk herremann kalt Job og hans kone. Maten er ikke mye å skryte av, men de har god kaffe, enda bedre øl og et herlig biljardbord som ofte okkuperes av lokale Oberammergauere. For utenom mat, tv og biljard, så kan det være greit å sjekke ut alle de flotte langrennsløypene i området. Spesielt Ettal-runden, som også er hvor König Ludwig Lauf starter.

"Hvordan melder jeg meg på König Ludwig Lauf?" Registrering foregår via deres offisielle nettsider www.koenig-ludwig-lauf.com - meld deg på før 31.desember for å få early bird prisen. Husk at det kan være vanskelig å oppdrive hotell, så book dette tidlig.

Mer informasjon:
- www.koenig-ludwig-lauf.com

Føreforhold / smøretips:
- www.skigo.no
- www.swix.no

Grunnen til at jeg har skrevet om dette løpet er at det er et glimrende mål å sette seg, da spesielt med tanke på treningsmotivasjon. Du kan lese mer om treningsmotivasjon i en artikkel jeg skrev tidligere:


"Treningsmotivasjon: Sett mål for å få økt treningsmotivasjon."


"Når arrangeres König Ludwig Lauf 2014?" Det arrangeres lørdag 1.februar og søndag 2.februar 2014. Håper vi sees i løypene neste år.

Løypen:
Løypeplan König Ludwig Lauf
Løypeplanen 50 km. Kilde: Wikimedia Commons.
























Har du noengang deltatt i König Ludwig Lauf? Noe du lurer på rundt arrangementet - eller har du noen gode tips?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar